28th FIAP Color Biennial 2019

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Danske temaer

Alle udtagne billeder til biennalerne i år er nu fremme, det tog mere end fem uger til Sydafrika, så her er en forhåndsmelding om næste års temaer.

Biennalen er to delt og vi skal vælge 20 digitale billeder og 10 print 40 x 30 cm

Jeg ønsker bredde så flest muligt antal medlemmer kan være med i den en eller den anden kategori (eller dem begge) og at der er mulighed for at ny fotografere til dem i kommende sommer, efterår og vinter.

Som udgangspunkt mennesker i digital kategori og ikke nødvendigvis mennesker i print kategori, og gerne godt med farver.

Digitalt tema: Danske gågade miljøer

Det er ret mangfoldigt med dele af butikker ude på gågaden, ligeså fortovsrestauranter, musik og gøgl men under ingen omstændigheder biler og andre motoriserede køretøjer. Voksne og børn, barnevogne og hunde etc. Is- og pølsespisende, blomsterhandlere ja der er ingen begrænsninger i motiv valg.

Den første gågade worldwide var et sted i Holland i slutningen af 50’erne men de første danske kom til i 1963 – og de findes nu overalt i verdenen. Så det vil for dem der dømmer i biennalen ikke være et vildt fremmed kulturelement.

Print tema: Danske fortidsminder

Temaet omfatter ikke buer, pile mm der befinder sig på museer. Nej, det er stendysser, langdysser, gravhøje mm af samme ’skuffe’ i sol, regn, nat med måne, solopgang over dysse etc. i sommer, efterår og vinter - men også nu hvor vi har løvspring.

De findes i mange hundredvis over hele landet jvnf. kort der findes på nettet. Google ’billeder fortidsminder’ og du behøver ikke at køre mange km for at finde motiverne.

Der må selvfølgelig gerne være lidt børn eller voksne, dyr og fugle med, men det væsentlige er de store sten, terrænet, himlen i alle mulige nuancer.

Endelig indkaldelse kommer er på sitet omkring årsskiftet.

SDF Udland
Finn E. Larsen

 

Social Share