Bienaler

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Mulige temaer til FIAP biennaler

Efter modtagelse af forslag med udgangen af november har SDF Udland følgende temaer på ’lager’, men der modtages meget gerne flere forslag samt bemærkninger til neden stående.

Valg af tema til den enkelte biennale afhænger til en vis grad af hvor den rent praktisk finder sted, indrømmet det kan være lidt subjektivt.

1. Langtidseksponeringer med vand. Det kan være med ting i vand (bunkers, pæle, mm), men også med landskabsdele involveret. Det er et emne, som har det med at gøre sig godt, og relativt simpelt kan der her skabes god sammenhæng. Egner sig nok bedst til kvadratisk print. Se i øvrigt http://billedbutik.dk/kurser/langtidseksponering

2. Fine art arkitektur. Kan være både mono og farve, men mono er nok det bedste valg. Med alle de nye bygninger, specielt i havnemiljøer, er der rige muligheder for at skyde til formålet her. Se i øvrigt https://www.google.dk/search?q=fine+art+arkitektur&biw=1280&bih=907&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjM95eguNnJAhUFWywKHccsBAsQsAQIHA

3. Dyreportrætter. Det kan være kæledyr men vilde dyr er måske nok mere oplagt. Det er svært at forestille sig at det ikke er farvebilleder. Højformat vil nok være at foretrække. Se eksempelvis https://www.google.dk/search?q=dyreportr%C3%A6tter+foto&biw=1280&bih=907&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjW1ZfyudnJAhUECiwKHSvXCn8QsAQIHA#tbm=isch&q=dyreportr%C3%A6tter+vilde+dyr

4. Karneval/udklædning. Et oplagt valg til farve. Inspiration kan fås på mange sider i Google

5. Øjne, alternativt portrætter. Én eller to personer, tæt skæring omkring øjnene eller portrætlignende men med fokus på øjne - alternativt portræt.
Vise glæde, jubel, bekymring, vrede, tårer, sorg, ælde etc. fra børn til gamle mennesker.
Mellemøstlig delvis afdækning af ansigt er OK.

Tanken med dette tema er en ’stærk emotionel SDF portfolio’ voksende fra barn til olding gennem de tyve billeder. Hvis digital da såvel farve som monokrom mulig.
Høj- eller tværformat eller kvadratisk?
`Omslag’ med alle tyve billeder og tekst for neden FIAP xxxxx  tema from DK.

6. Aktiviteter på kysten. Danmark har så lang en kystlinje og der er masser af aktiviteter, mennesker og dyr, bag denne. Aktiviteter i vandet er ikke inkluderet i temaet, men der må gerne være hav i baggrunden. Temaet kan rummet alt mellem Sandormen (vognen) på Grenen til en død hval på forstranden, mylder af tyskere (og andre) med biler, telte mm på Rømø brede forstrand, kite buggyer på hjul, Skt. Hans bål, kystfiskere, både på land (Vorupøre) etc.
Temaet formentlig mest velegnet til farve digital eller print.

Mono biennale 2016 er i print, formentlig med fremsendelse til Sydkorea 20. maj. Deadline til SDF Udland ikke fastlagt endnu ligesom indbydelse fra FIAP endnu ikke er fremkommet.

Medlemmer fra AFA står for udvælgelse af billederne.

Natur biennalen 2016. Der foreligger endnu intet fra FIAP.

Medlemmer fra Downstairs udvælger billederne.


Til biennaler 2017 er der indkommet et ’måske’ fra én klub til udvælgelse af billeder.

Andre klubber behøver ikke at holde sig tilbage. Kontakt gerne SDF Udland for eventuelt at høre lidt om hvad der skal til for at udvælge billeder.

Social Share