Nyt Olympus OM-D kamera

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Olympus udvider deres sortiment til professionelle fotografer med et nyt OM-D-kamera og flere telefotoobjektiver.

Nyt OM-D E-M1X tager højde for den professionelle brugers behov med forbedret driftssikkerhed og ydeevne

Ballerup, 24. januar 2019 – Olympus lancerer i dag deres nye OM-D E-M1X-kamera, der er designet til professionelle brugere, hvad angår driftssikkerhed, hastighed, præcision og billedkvalitet. E-M1X overholder stadig Olympus' løfte om at tilbyde det mest kompakte og lette systemkamera i sin klasse.

Olympus' nyeste tilføjelse til det professionelle sortiment af OM-Dkameraer understreger potentialet ved Micro Four Thirdssensorformatet med de nyeste billedbehandlingsteknologier i et robust hus med integreret lodret greb for maksimal driftssikkerhed og brugervenlighed i alle betingelser. Verdens bedste billedstabilisering

(IS)1, et fornyet og hurtigt autofokussystem (AF) samt to TruePic VIIIbilledprocessorer giver hurtig reaktion og håndholdt High Res Shots – dette kraftfulde kamera indeholder en overbevisende blanding af imponerende funktioner og bærbarhed. Kombineret med Olympus' sortiment af M.Zuiko-objektiver med høj opløsning opnår det højkvalitetsbilleder og viser sine sande færdigheder på områder, hvor bærbarhed, hastighed og driftssikkerhed er vigtigt – som fx natur-, dokumentar- og sportsfotografering.

To år efter at have sat standarden i den professionelle kamerakategori med OM-D E-M1 Mark II, nye M.Zuiko PRO-objektiver og lanceringen af Olympus PRO Service føjes det nye E-M1X til Olympus' udbud til professionelle brugere.

Med det integrerede lodrette greb, verdens bedste støv- og stænktætte samt frostsikre kamerahus2 og utallige nye funktioner efterspurgt af professionelle fotografer giver E-M1X kontrol, ergonomi og stabilitet som aldrig set før, samtidig med at det giver professionelle resultater i alle vejrforhold. Med en ny gyrosensor har Olympus sat nye standarder for deres anerkendte IS med 5-akset synkronisering ved at tilbyde kompensation på op til 7,5 lukkerhastighedstrin1. OM-D AF-systemet er blevet helt genudviklet for at tilbyde yderligere brændvidder og ny intelligent motivregistrering til automatisk at spore bestemte motiver. Funktionerne til højhastighedsoptagelse er blevet forbedret og optagelse uden flimmer er blevet tilføjet.

Yderligere forbedringer omfatter håndholdt High Res Shot, Live NDfilterfunktion samt brugerdefinerbar menu, USB-strøm og -opladning samt to UHS II SD-kortåbninger. Kombineret med M.Zuiko-højkvalitetsobjektiver, en ny trådløs flash og billedbehandlingssoftwaren "Olympus Workspace" er EM1X det perfekte værktøj til at opnå professionelle resultater og arbejde med dem.

En ny standard inden for robusthed, driftssikkerhed og brugervenlighed

Med et integreret lodret greb har E-M1X den ekstra egenskab til at holde kameraet sikkert og samtidig den driftssikkerhed, som mange professionelle fotografer efterspørger. Da designet er det samme på både det lodrette og vandrette greb, får brugeren de samme intuitive håndbevægelser ved brug i stående og liggende format.

Placeringen, formen og højden på alle knapper og greb er blevet helt nydesignet for at give betjeningsanordninger, der sætter brugeren i stand til at koncentrere sig om at fotografere med søgeren – der har fået helt nyt optisk design med branchens bedste forstørrelse på 0,83x (35- mm ækvivalent). Et joystick findes i både vandrette og lodrette positioner, så brugeren hurtigt kan skifte fokusområder. Udover standardlåsegrebet giver et nyt C-låsegreb mulighed for at låse betjeningsanordningerne i den lodrette position samt kun at låse udvalgte anordninger.

Takket være den anerkendte OM-D-vejrbestandighed – der har fået et løft i

E-M1X og er dermed verdens bedste – er kameraet gået fejlfrit gennem Olympus' interne test af stænktæthed2, der er strengere end IPX1, så brugeren kan fotografere under de mest alvorlige vejrforhold. Støv- og stænktæt samt frostsikker2 ydeevne bevares ved tilslutning af et eksternt kabel, en mikrofon eller hovedtelefoner.

Systemet til reducering af støv på sensoren har nu et forbedret Super Sonic Wave Filter (SSWF) med en særlig belægning, der vibrerer 30.000 gange i

sekundet for yderligere at reducere risikoen for, at støv eller snavs ødelægger billeder og udstyr. Yderligere funktioner, der forbedrer kameraets robusthed og driftssikkerhed, omfatter en konstruktion, der fordeler varme ved optagelse af film og under serieoptagelse, samt klassens bedste levetid for lukkeren på op til 400.000 gange.

Som følge af et patronindsætningssystem til to BLH-1-batterier (bruges også i E-M1 Mark II) i E-M1X kan brugere tage op til 2.580 billeder, inden kameraet skal oplades. Med USB Power Delivery (USB-PD) fra strømkilder op til 100 W kan begge batterier i kamerahuset oplades helt på ca. to timer.

Nyudviklet autofokussystem for optimal komfort, hastighed og præcision

OM-D AF-systemet er blevet udviklet igen fra bunden af til E-M1X og bygger på AF-sensoren til all-cross-type on-chip-faseregistrering med 121-punkter fra OM-D E-M1 Mark II, AF-algoritmen er blevet ændret og væsentligt forbedret. E-M1X udnytter desuden AF-oplysninger fra optagede billeder for at aktivere hurtig sporing af uforudsigelige motivbevægelser og hastighedsændringer.

Der findes forskellige AF-indstillinger på OM-D E-M1X, herunder forskellige AF Target-tilstande (understøtter nu grupper med 25 fokuspunkter) og indstillinger til tilpasset AF-områdeposition, når kameraet holdes lodret eller vandret. Fokuspunkter kan hurtigt ændres med den nye multivælger (joystick).

En ny funktion til intelligent motivregistrering gør det muligt for AF-systemet automatisk at registrere bestemte motiver (motorsport, flyvemaskiner, tog) ved at fokusere på og spore det optimale område, så brugeren kan koncentrere sig helt om kompositionen.

Med lav AF-intensitetsgrænse ned til -6 EV-trin4 fjerner E-M1X også bekymringerne ved fotografering i dårlig belysning. 

Højhastighedsydelse og fremragende billedkvalitet

Hastighed og billedkvalitet i det nye E-M1X styres af en 20,4 MP Live MOSsensor med en ny belægning for at give forbedret følsomhed samt to hurtige TruPicVIII-billedprocessorer, der forbedrer grundlæggende faktorer for ydeevne som opstartstid og gendannelsestid fra dvaletilstand. Designet med to processorer bidrager ikke kun til et hurtigere kamera, men muliggør også understøttelse af to hurtige UHS-II SD-kortåbninger samt de seneste optagelsesfunktioner som håndholdt High Res Shop, Live ND og intelligent motivregistrering AF.

Med E-M1X er Olympus' teknikere gået skridtet videre med billedstabilisering ved at introducere en genudviklet gyrosensor, så kameraet får verdens bedste kompensationsydeevne. I kombination med en M.Zuiko IS PRO-optik gør denne teknologi det muligt for IS med 5-akset synkronisering at kompensere for ca. 7,5 lukkerhastighedstrin1 og fjerner derved behovet for et stativ og muliggør håndholdt fotografering i forskellige betingelser.

Med låst AF har E-M1X serieoptagelse med høj hastighed med maks. 60 fps for at fange øjeblikke, der indtræffer på et splitsekund, som det menneskelige øje ikke kan se. Med AF/AE-sporing kan der opnås maks.18 fps.

Kameraets Pro Capture Mode optager op til 35 billeder retroaktivt, fra da lukkerknappen blev udløst under fotografering. Denne funktion blev allerede rost, da den blev introduceret på OM-D E-M1 Mark II og er perfekt til actionfotografering til at fange billeder af motiver, der bevæger sig uforudsigeligt.

Udover en høj opløsning på maks. 80 MP-billeder, der kan tages i tilstanden Tripod High Res Shot, findes der nu en Handheld High Res Shot-funktion på OM-D E-M1X, der er designet til fotografer, der ikke vil være begrænset af at bruge et stativ. Denne funktion genererer et enkelt billede i høj opløsning, der svarer til det, der blev taget med 50 MP-sensoren – uden tegn på sløring som følge af rystende hænder.

En ny Live ND-funktion giver langsomme lukkerhastighedseffekter som ved brug af et ND-filter. Motivet kan gennemses i søgeren, og effekten redigeres, inden brugeren tager billedet. Effekter kan indstilles på fem niveauer: ND2 (svarende til et lukkerhastighedstrin), ND4 (2 trin), ND8 (3 trin), ND16 (4 trin) og ND32 (5 trin).

Filmegenskaber og andre funktioner

Udover at tage billeder i professionel kvalitet er det nye E-M1X en sand mester til at lave film. Det har alt, hvad videografer har brug for, til at fange øjeblikkene, når de sker.

Med ultrahøjt Cinema-filmformat i 4K (C4K, 4096 x 2160) får videografer ikke kun den højeste optagelsesopløsning til dato, men også mere fleksibilitet hvad angår efterbehandling.

Den effektive 5-akset IS og elektronisk stabilisering muliggør forbedret håndholdt optagelse i 4K og C4K med tre valgbare niveauer for bevægelseskompensation, afhængigt af fotografens position og bevægelse.

For at modvirke skiftende lysforhold, normalt under dokumentar- og naturoptagelse, understøtter E-M1X logoptagelse. OM-Log400 giver film, uden at detaljer går tabt i skygger eller lyse blowouts, og større frihed over videokreativitet gennem color grading.

120 fps højhastighedsfilm understøttes desuden nu i Full HD, hvilket giver egenskaber til at optage cinematiske film i slowmotion.

OM-D E-M1X indeholder en indbygget GPS-sensor, en temperatursensor, et manometer og et kompas, samlet kaldet "feltsensorer". Udover placeringsoplysninger som længde- og breddegrad registrerer og optager disse sensorer temperaturen, højden og retningen for kameraet for at føje detaljerede oplysninger til billederne.

Med en funktion til optagelse uden flimmer registrerer kameraet hyppigheden af flimren fra kunstige lyskilder og aktiverer lukkeren ved højeste lysstyrke for at minimere ujævn eksponering og farve mellem billeder i en serie. Flicker Scan undertrykker stribede mønstre, der kan opstå i lydløs tilstand (elektronisk lukker) og ved optagelse af film, så brugeren kan finindstille lukkerhastigheden.

En ny wi-fi-funktion muliggør tethered fotografering uden et kabel og gør det muligt at overføre billeder trådløst til en computer med kamerasoftwaren "Olympus Capture".

Tilgængelighed og priser

OM-D E-M1X er kompatibelt med Olympus' sortiment af Micro Four Thirdsobjektiver og tilbehør til professionel brug, herunder skræddersyede kameratasker, elektroniske flash og flash-tilbehør (se nedenfor).

OM-D E-M1X kan købes fra slutningen af februar som kamerahus til en vejledende udsalgspris på 24.999 kr. Ejere af et kamera kan benytte Olympus PRO Service som beskrevet på www.olympus.dk/proservice.

Som alle andre Olympus-kameraer og -objektiver leveres E-M1X med en gratis udvidet garanti på 6 måneder6 ved registrering via MyOlympusplatformen www.my.olympus.eu.

Udvalgt tilbehør

Med E-M1X lanceres der også ny software til billedstyring samt en ny elektronisk flash og trådløs betjening.

"Olympus Workspace"-billedstyringssoftware

Denne billedstyringssoftware indeholder funktioner til autentisk billedvisning og -redigering med forskellige workflows til professionelle fotografer. Ejere af et Olympus-kamera kan downloade Olympus Workspace gratis

 

 

Social Share