Nikons første spejlløse i DX format

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Nikon har lanceret Nikon Z 50, det første spejlløse kamera i DX-format i Z-serien, og de første to NIKKOR Z DX-zoomobjektiver, NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR og NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Med det helt nye Nikon Z 50 får brugerne en suveræn billedkvalitet. 

Det tager perfekt fokuserede fotos og optager 4K-videoer, der er rige på detaljer, dybde og farve. Når Z 50 kombineres med de nye NIKKOR Z DX-objektiver, leverer det nye spejlløse DX-system fantastiske billeder – fra vidvinkel til telefoto.

Med en stor 20,9 MP-sensor i DX-format præsenterer Z 50 de optiske fordele ved Nikons spejlløse system i et robust og kompakt DX-kamerahus. Det har arvet flere funktioner fra de meget roste Nikon Z 7- og Z 6-kameraer, bl.a. den brede Nikon Z-fatning og det hurtige, brede hybrid-AF (autofokus)-system. Z 50 har også en skarp elektronisk søger, en berøringsskærm, som kan vippes, og det dybe håndgreb, der gør Nikons spejlløse kameraer så behagelige at holde. Intelligent øjengenkendelses-AF gør Z 50 fantastisk til portrætter, og kontinuerlig optagelse med op til 11 bps (med AF/AE) indfanger pålideligt actionmotiver. Z 50 er fuldt kompatibelt med Nikons FTZ-fatningsadapter, som gør det muligt at bruge NIKKOR DSLR-objektiver med F-fatning sammen med kameraet. ¹

Begge de nye DX-objektiver med Z-fatning er optimeret til den fantastiske lyssamlingskapacitet, der kendetegner den brede Nikon Z-fatning. Disse zoomobjektiver fokuserer hurtigt, lydløst og stabilt, hvilket gør dem lige velegnede til video og til stillbilleder. Det ultra-handy NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR er et handy, fladt zoomobjektiv, der smukt dækker hele spektret fra vidvinkel til portrætter. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR er et kompakt telezoomobjektiv: Det giver brugerne mulighed fra at skifte fra at komponere unikke portrætter til optagelse af action på lang afstand med rolig og stabil præcision.

Nikon Z 50 | 0,6 sek. | f/5,6 16 mm | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 sek. | f/6,3 250 mm | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager, Nikon UK, siger: "Uanset om man brænder for fotografering eller video, så tilbyder Nikons nye spejlløse Z 50-kamera en spændende blanding af kreativitet og ydeevne. Det kan bruges med de to nye NIKKOR Z DX-objektiver og understøtter desuden uden problemer alle eksisterende objektiver med Z-fatning. Og har man objektiver og tilbehør med F-fatning i fototasken, kan man også bruge dem. Det betyder ikke noget, om man ejer et Nikon DSLR-kamera eller er ny Nikon-bruger: Det spejlløse Nikon DX-system giver masser af plads til alle til at udfolde og udvikle talentet."

Nikon Z 50 og de to nye NIKKOR Z DX-objektiver vil kunne fås i butikker over hele landet fra vinteren 2019.

Kit bestående af kamera og objektiv vil kunne fås til vedledende udsalgspriser fra 8.590 kr.

Nikon Z 50

• Suveræn billedkvalitet: bred Nikon Z-fatning, stor 20,9 MP CMOS-sensor i DX-format (APS-C) og hurtig EXPEED 6-billedprocessor.
Knivskarpt ‒ hele vejen: Hybrid-AF (autofokus)-system, 209 AF-punkter på sensoren dækker ca. 90 % af billedet, både horisontalt og vertikalt, hvilket giver uovertruffen skarphed fra kant til kant.
Strålende i svagt lys: stort ISO-område på 100–51.200 og autofokus ned til -4 EV i svag belysning.
Intelligent øjengenkendelses-AF: fokuserer automatisk på motivets øjne, uanset om personen er alene eller midt i en menneskemængde.
Hurtig kontinuerlig optagelse: op til 11 bps med autofokus (AF) og automatisk eksponering (AE).
Lydløs betjening: Nikon Z 50 fokuserer stille og har en indstilling til lydløs fotografering.
4K-video: brugerne kan optage 4K/UHD-video med 30p og lave slowmotionoptagelser i fuld HD uden begrænsninger i form af en beskæringsfaktor. Man kan skabe 4K time-lapse-sekvenser i kameraet.
Nem elektronisk søger: ultraskarp elektronisk søger (2.360.000 punkter) kan vise et naturligt billede, der svarer til billedet i en optisk søger i et DSLR-kamera. Eller billeder kan vises, som de vil se ud med de anvendte indstillinger.
Stor vipbar berøringsskærm: LCD-skærm med høj opløsning (1.040.000 punkter) og berøringstaster i smartphonestil. Den kan vippes op eller ned, så man får større fleksibilitet, når man optager video eller tager selvportrætter.
Kreative effekter: 20 effekter i kameraet til fotos og video. Intensiteten kan justeres, mens man ser et eksempel på effekten inden optagelsen.
Spejlløst DX-kamerahus med pop op-flash: nemt at bære på og med en stærk magnesiumlegering foroven og foran.
Nikon-ergonomi: et dybt håndgreb, der gør det behageligt at bruge kameraet, og omhyggeligt placerede knapper og hjul samt berøringstaster på skærmen.
Enkelt menusystem i DSLR-stil: velkendt på et øjeblik for nuværende Nikon DSLR-brugere og let at lære for nye Nikon-brugere.
Hurtige forbindelser: Wi-Fi® og Bluetooth® samt Nikons SnapBridge-app gør det nemt at sende billeder og videoer til enhver enhed til deling eller opbevaring.
Et system, man vil elske: kompatibelt med FTZ-fatningsadapteren og Nikon DSLR-tilbehør, inklusive fjernbetjening af kameraet, DSLR-Speedlights, mikrofoner og meget mere.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

• Ultra-handy vidvinkel-zoom: hurtigtfokuserende objektiv med et brændviddeområde på 16-50 mm til vidvinkel og almindelige billeder (svarende til 24-75 mm i FX-format/35 mm).
En tætteste fokusafstand på kun 0,2 m: giver brugerne mulighed for at stille skarpt på detaljer i et nærbillede.
Vibrationsreduktion i objektivet: optag med lukkertider, der er op til 4,5 trin længere, end hvad der ellers ville være muligt.² Tag klarere billeder i svag belysning, og optag stabile videoer, selv ved optagelser, mens man går.
Lydløs indstillingsring: til nøglefunktioner, herunder manuel fokus, blændestyring og eksponeringskompensation.
Objektiv i lommeformat: vejer kun 135 gram og er fladt som en pandekage, når det er sammentrukket.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

• Kompakt telezoomobjektiv: hurtigtfokuserende objektiv med et brændviddeområde på 50–250 mm til alt fra almindelige billeder til telefoto (svarende til 75-375 mm i FX-format/35 mm).
• En tætteste fokusafstand på kun 0,5 m: giver brugerne mulighed for at stille skarpt på motiver, der er tæt på.
• Vibrationsreduktion i objektivet: optag med lukkertider, der er op til 5 trin længere end normalt. ²
• Lydløs indstillingsring: til nøglefunktioner, herunder manuel fokus, blændestyring og eksponeringskompensation.
• Den praktiske rejsekammerat: Objektivet er superkompakt, når det er trukket sammen, og det vejer kun 405 gram.

        

aar 280

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Vigtige datoer

Ingen begivenheder

Social Share