Præsentation af Jan Hammerstad – medlem af SDF

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Vi har bedt Jan Hammerstad om at skrive en præsentation omkring sig selv, og hvad han arbejder med fotografisk.

Jeg bor i Holte, og har fotograferet næsten hele mit liv. Jeg er egentlig civilingeniør med en ph.d. i kemi, men har siden startet forskellige virksomheder.

Jeg fik mit første kamera i 7. klasse, da jeg fik fotolære. Jeg sparede sammen i lang tid ved at gå med aviser og købte et Mamiya nc1000s, som jeg var utroligt glad for og som fulgte mig i mange år.

Min lærer i fotolære fik tændt gnisten for fotografiet og givet mig en masse grundviden om teknikker og motiver, som helt sikker stadig ligger et sted i baghovedet. Jeg startede i sagens natur med analogt fotografi, og var meget fascineret af hele processen: at rulle råfilm på spoler, at fremkalde sig egne negativer og papirbilleder og sidenhen også dias.

Senere har motiverne fået mere overtag end teknikken. I dag kører jeg 100% digitalt og bruger gerne CaptureOne og Photoshop for at få det mest optimale billede.

Jeg fotograferer næsten udelukkende mennesker, enten portrætter eller modelfotos. Jeg synes det er enormt spændende og opløftende at arbejde med mennesker. Der skal skabes en helt anden interaktion omkring billedet, end hvis det er andre motivet.

Jeg er medlem af Momento Fotogruppe. Momento er bygget op omkring fotokritik. Vi har hver måned mindst ét møde, hvor vi viser billeder for hinanden og modtager kritik. Det er helt ærlig kritik, og man skal selv tie stille, mens de andre giver kritik, så man må ikke forsvare sine ’børn’ undervejs. Det lærer man rigtigt meget af. Man lærer både noget teknisk, som man måske havde overset i sin egen begejstring; men vigtigst af alt lærer man noget om, hvordan andre mennesker uden for ens eget fotografiske interesseområde ser ens billeder.

Jeg synes, det er vigtigt og lærerigt at møde mennesker med samme interesse, og Momento og SDF giver mulighed at blive bedre ved at tale med ligesindede.
Og det er mindst lige så vigtigt at blive ved med at eksperimentere og udvikle sig. Jeg tager selv gerne på workshops og kurser og holder også selv nogle. Da jeg selv for alvor begyndte at fotograferne modeller, var det bl.a. via workshops hos bl.a. Jesper Koefoed.

En del af mine billeder kan findes her:

Hjemmeside: www.hammerstadphotography.com

Facebook: https://www.facebook.com/jan.hammerstad

Instagram: https://www.instagram.com/janhammerstad/

 

Du kan også læse en artikel om Jan i Dansk Fotografi nr. 2-2020. 

 

 

Social Share