Præsentation af Arvid Nielsen – medlem af SDF

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Vi har bedt Arvid Nielsen om at skrive en præsentation omkring sig selv, og hvad han arbejder med fotografisk.

Et par linier om hvem du er og hvor du kommer fra.

Jeg er en 64-årig efterlønner med et ungdommeligt sind. Sønderjyde, men har været lidt rundt i landet, både Fyn, Nordjylland og Sjælland pga. mit tidligere arbejde. Jeg er vendt tilbage til det sønderjyske og har de seneste 16 år boet ved Nordborg på Als.


Hvornår fik du dit første kamera?

Egentlig fik jeg mit første kamera som 7-8 årig, et billigt plastikkamera fra sommerhuskiosken, men med rigtig film. Det havde jeg dog ikke den rigtige forståelse for, da jeg flere gange åbnede for kameraet for at kontrollere om filmen sad rigtigt!

Efter nogle forsøg som teenager med min fars gamle Agfa og god hjælp fra en ven, der havde mørkekammer, skete der dog ikke noget væsentligt før omkring årtusindskiftet, hvor jeg købte mit første SLR – et Canon. Det blev samtidig bestemmende for mit efterfølgende tilhørsforhold til kameramærke.

Filmene blev fremkaldt i fotoforretningen og derefter scannet hjemme. Jeg gik helt og fuldt ind i digitaliseringen få år senere, da DLSR kom ned i en rimelig pris.


Hvordan kom du i gang med at fotografere ( udover fotos til familie albummet)?


Efter et par ture i studiet med gode foto-venner, var jeg helt sikker på at portræt- og modelfotografering var mit kald og sådan har det så været de sidste små 20 år.

Hvad finder du spændende og udfordrende ved fotografering?

Da jeg engang ville give en af mine hjemmesider en overhaling, faldt jeg over et brasiliansk ordsprog: ”Alt, hvad der er smukt, skal vises”

Det har jeg taget til mig og forsøgt at efterleve siden da. I mange år var det stort set kun studiefoto, som blev praktiseret, men de seneste par år har jeg bevæget mig (og modellerne) mere udenfor både i naturen og ved interessant lokationer. Dog stadig med medbragt lys, som der er investeret meget i.

En af de største udfordringer jeg har haft, er omverdenens syn på modelfotografi. Generelt er det en genre, der bliver set en del ned på. Det har gjort mig stædig så jeg fortsatte i trods og efterhånden er der da også kommet mere anerkendelse. Ikke mindst efter at jeg har fået en række præmieringer i internationale konkurrencer. Når folk ser en hel række medaljer og diplomer på alle vægge i mit kontor, så ser de på billederne på en ny måde.

Hvilke motiver foretrækker du og hvordan får du omsat det til fotografier?

Som skrevet er min foretrukne genre portræt- og modelfotografi, og det arbejder jeg med på daglig basis, idet en stor del af tiden foregår ved computeren. Jeg holder meget af den digitale fremkaldelse, hvor jeg kan give billederne mit personlige præg.

Selvfølgelig bruger jeg også meget energi på at få det ”rigtig i kameraet” – altså arbejdet med lys og skygge.

Som mange andre får jeg meget inspiration på nettet, hvor jeg følger en del udenlandske fotografer. At se videoer, hvor de forklarer deres arbejde er meget givende. Det største spark fremad fik jeg dog, da jeg for år tilbage begyndte at melde mig til Jesper Koefoeds workshops. Det at arbejde ansigt til ansigt med en så dygtig lærer katapulterede både kvaliteten og glæden. Jesper har betydet utroligt meget både for mit billedsyn og – ikke mindst - for vigtigheden af, at have teknikken på plads.

Hvad får du ud af at være medlem af en fotoklub?

Først og fremmest et socialt samvær omkring fotografi. I Alssund Fotoklub har vi en stor bredde med mange forskellige interesser. Både motivvalg og – ikke mindst – kameravalg giver mange gode snakke.
Vi laver også mange forskellige ting i klubben, for eksempel er der dannet nogle fokusgrupper, hvor man koncentrerer sig om et afgrænset område, såsom menneskefotografering og konkurrencer. Endelig har Alssund Fotoklub et nært samarbejde med de andre klubber i Sønderjylland og Nordtyskland.


Hvad giver det dig, at være medlem af SDF?

Et tilhørsforhold. Jeg synes det er vigtigt at vi har en paraplyorganisation i Danmark, som også sætter dansk fotografi på verdenskortet.

Hjemmeside:

www.arvidnielsen.dk

www.aknfoto.dk (portfolio)

 

Andre sites, hvor vi kan se dine billeder:


www.facebook.com/arvid.nielsen

 

Social Share