Præsentation af Grzegorz Fajerski – medlem i SDF

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

”Gorz” er født og opvokset i Polen. Han bor i Danmark. I en samtale med ham fortæller han om foretrukne motiver og andet der optager ham ifm. fotografiet.

……….SORT/HVIDE fotografi pirrede

Som barn fik han sit første kamera. Navnlig det SORT/HVIDE fotografi pirrede og er fortsat hans foretrukne imageudtryk.

Som det går for de fleste der har en hobby eller lignende, så opstår der ofte forhold i livet, der gør, at ens hobby nødvendigvis må vige og sættes på STAND BY i en periode. Dette var nemlig, hvad hændte for vor fotografiske SDF-ven fra Polen.

Men så i år 2000 vendte mulighederne tilbage og Gorz fik igen gang i kameraet og dermed i fremstillingen af fotografiske billeder.

…….det finder jeg særlig spændende og udfordrende og så afslører han……

Han fortæller videre, at han har fokus på vigtigheden på kompositionen i sine fotografier, samt at den menneskelige tilstedeværelse heri ofte er en vigtig detalje. ”Det finder jeg særlig spændende og udfordrende og så afslører han, at han foretrækker (såkaldte) virkelige omgivelser i sit fotografi”.

Gadefotografiet er hans foretrukne motivvalg og her udfordres han af såvel ind- og udtryk, der konstant ændrer sig. ” Oplevelserne ”derude” føles FILTERFRIT”, som han insisterende udtrykker det og han stimuleres ikke mindst af uventede og overraskende øjeblikke.

…….motiverne inde i ”byens jungle”……

”Verden er mit ”lærred” og jeg kan godt lide at rejse og opleve folk fra forskellige kulturer. Mine billeder er ofte taget i forskellige dele af verden - både på turiststeder, men også steder, der er ”gemt væk” fra gaderne. Han stimuleres af motiverne inde i ”byens jungle”, hvor han udfordrer sit kamera med spændende motiver.

Mit yndlingsland er Japan, som på den ene side er moderne, men samtidig er  tro i relation til fortiden”, fortæller han entusiastisk.

Og sådan kunne Gorz blive ved med at fortælle om sin fotografiske lidenskab, hvor også landskabsfotografiet indgår.

Du kan blive yderligere inspireret af Grzegorz Fajerski’s billeder på hans hjemmeside:   http://fajerski.com

Eller på hans 500px side https://500px.com/fagrz Her kan du også se flere af hans mange fotografier, samt  læse om hans fotografiske aktiviteter.

Skribent: Torkil Michelsen/bestyrelsesmedlem i SDF

 

 

Grzegorz_Fajerski_9 Grzegorz_Fajerski_8 Grzegorz_Fajerski_7 Grzegorz_Fajerski_6 Grzegorz_Fajerski_5 Grzegorz_Fajerski_4 Grzegorz_Fajerski_3 Grzegorz_Fajerski_2 Grzegorz_Fajerski_1 Grzegorz_Fajerski_10

Social Share