SDF banner forside

MSTRS DESIGN GIFS 1180x115 Combo

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Du har en idé. Hvad nu? – I processen med formgivning med lys er der mange værktøjer at tage fat på. Ønsker man at udføre idéen i et atelier med studiobelysning? Ønsker man at arbejde med dagslys?

Og hvordan kan man efterligne dagslys, hvis nu vejret ikke er, som man havde forestillet sig? Eller hvad hvis man nu ønsker at prøve sig med noget helt tredie: Gribe en lommelygte og lave noget spændende lys på den måde?


Fra 10.-12. august arrangerer vi på Medieskolerne årets eneste lyskursus. Det vil være med et begrænset antal deltagere og som udgangspunkt være det sædvanlige tredages kursus, men som et nyt tiltag: med mulighed for påbygning af en fjerde dag, nemlig d. 13. august!


10.-12. august – mandag til onsdag, uge 33 / uv: Ragne Sigmond

Her er der fokus på formgivende lys.


Ragne Sigmond underviser på fotografuddannelsen og har mangeårig erfaring på området.


Fra idéproces til færdig billede handler det hele om:


Hvor skal mit lys komme fra? Hvor kraftigt skal det lyse? Hvilken afstand skal det stå på? Hvilken lyskilde passer bedst? Osv.

I det hele taget: Hvad skal til for at jeg på interessant visuel vis får fortalt eller vist lige netop dét, jeg ønsker at fortælle eller vise?

Hvad er vigtigt at tage højde for, når man vil lave et ansigt smukt eller skummelt ved hjælp af lysretning, og hvilken belysningskontrast skal man vælge til den ønskede stemning? Hvilke lyshedstoner skal til, for at man kan lede beskueren af billedet til at se det, man som fotograf ønsker, at de skal se?

Og hvordan kontrollerer man, på enkel vis, lysheden på det eksisterende dagslys i kombination med den medbragt flash? Og kan man lyslægge træer om natten ..?

Kurset er for de af jer, der ønsker at få mere viden om lys, men også for de af jer, der går og putter med en idé, men er usikker på hvordan den løses lysmæssigt. Måske har du oplevet vanskeligheder med at finde den rette lyslægning til nogle emner? Måske har du et inspirationsbillede du ønske at efterligne, som en øvelse? Dagene vil foregå med en god blanding af idéudveksling, billedsnak og praktiske udfordringer, hvor Ragne vil vejlede og give forskellige input om, hvordan man kan give et motiv det lys, der skal til for at gøre det visuelt interessant.

Læs mere, klik her

SDF fotografer

Præsentation af Gilboa Levi – medlem af SDF

Vi har bedt Gilboa Levi om at skrive en præsentation omkring sig selv, og hvad han arbejder med fotografisk.
Registrer for at læse mere
SDF fotografer

Præsentation af Daniel Hoffmann – medlem af SDF

Vi har bedt Daniel Hoffmann om at skrive en præsentation omkring sig selv, og hvad han arbejder med fotografisk. 
Registrer for at læse mere
SDF fotografer

Præsentation af Anders Bøjrup – medlem af SDF

Et par linier om hvem du er og hvor du kommer fra- Jeg har siden 1991 boet i Skælskør. Jeg arbejder som socialpædagog. Jeg er 62 år.
Registrer for at læse mere
Fotografi

Fik du læst…Dansk Fotografi om bedre billeder med mobilen?

Fik du læst…Dansk Fotografi med Pia Valencias artikel om hvordan du tager bedre billeder med din mobiltelefon? Meld dig ind i Selskabet for Dansk Fotografi som ”Fuld Medlem” klik på "Bliv medlem" øverst på siden, og download flere fotografiske artikler fra magasinet Dansk Fotografi
Læs mere
Teknik-nyheder-FUJI

Nyt X-T4 fra Fujifilm

Det nye FUJIFILM X-T4, er et kamera spækket med nyheder og forbedringer. X-T4 bliver således den første model i X-T-serien med indbygget fem-akslet billedestabilisering i huset samt et nyt og kraftigere batteri. Det stopper ikke her, for oveni det tilbyder X-T4 nu mærkets hurtigste autofokus performance nogensinde og nu også med en helt ny lukker der er hurtigere samt endnu mere ”lydløs” end nogensinde, og så lige topper det med massevis af nye stillbillede- og video funktioner. FUJIFILM X-T4 tager derved pladsen som det mest alsidige og avancerede kamera i X-serien.
Læs mere
Teknik-nyheder-Canon

Canon annoncerer EOS R5 og EOS 850D samt et nyt RF objektiv

Canon annoncerer i dag både et nyt spejlløst fullfram kamera, EOS R5, et DSLR kamera, EOS 850D samt et ny objektiv.
Læs mere
Teknik-nyheder-Nikon

Nikon klar med en sekser og to nye objektiver

Nikon har afsløret sin nye DSLR-topmodel, D6, som skal tage kampen op mod Canon EOS 1DX mark III. Det nye kamera i fuldformat lever op til kravene hos professionelle fotografer med behov for den ultimative kombination af hastighed og nøjagtighed, når det gælder nyheder, reportage og professionel sport.
Læs mere
Ugens Billede

Ugens billede

Fotograf: Stefan Nielsen Titel: Mister Moustache
Læs mere
Workshop

Lær at forstå og mestre det formgivende lys

Du har en idé. Hvad nu? – I processen med formgivning med lys er der mange værktøjer at tage fat på. Ønsker man at udføre idéen i et atelier med studiobelysning? Ønsker man at arbejde med dagslys?
Læs mere
Udstillinger

Fotoudstilling i Svendborg

Læs mere
Konkurrencer

Deltag i den censurerede fotoudstilling ”Til kanten…”

Fotograf: Jørgen OvergaardK UNSTPAKHUSET i Ikast arrangerer den censurerede fotoudstilling ”Til kanten…” for anden gang.
Læs mere

Tilmeld nyheder

Jeg accepterer ved tilmeldingen, at SDF må sende mig nyheder på mail. Selskabets GDPR politik fremgår af hjemmesiden, Læs mere her

galleri sample

Se hvad du får med SDF! Klik på filmen

Se SDFs profil film – Meld dig ind i dag og modtag blandt andet magasinet "Dansk Fotografi".

52 sider som sætter fokus på dansk fotografer, spændende nyheder og ikke mindst medlemsinformation  - netop nu. 

aarbog 2019

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Banner SDF Webredaktr

Blog

Tilføje metadata

Som fotoentusiast siden de analoge dage har jeg en meget stor samling af negativer og dias som jeg er i gang med at scanne. Når jeg senere importerer dem til Ligthroom vil jeg gerne tilføje metadata omkring kamera, objektiv, filmtype og optagelsestidspunkt i metadata.
Registrer for at læse mere

Vigtige datoer

Ingen begivenheder